Twilightturkiye.com : Türkiye'den Alacakaranlığa giden yol'a hoşgeldiniz

Tam Versiyon: Twilight Çekim Hataları
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Arkadaşlar film de 42 tane çekim hatası varmış.Hadi onları bulalım.Ben bir kaç tane buldum..

1-Bella kitapçıdan kitap alıyor ve çantasına koyuyor.Arabaya binerken de restoranta girerken de çantasını görüyoruz.Ama babasının arabasını görüp arabadab cıktıktan sonra binaya giriyor.Ama çantası yok yanında....

2-Victoria'nın polislerden yalınayak kaçtığını biliyoruz.Ardından Charlie ile Bella yemek yerken restorantta Charlie batıya doğru kaçtıklarını söylüyor.Fakat daha sonrasında beysbol sahnesinde Victoria onları şaşırttıklarını ve doğuya yönlendirdiklerini söylüyor.

3-Bella hastanede yatarken yüzüne yakın cekim yapılıyor.İlk çekinde o burnuna giren kablo gözlerinin üzerinde kirpiklerinin arasında.Sonra sahneye annesi geliyor ve birşeyler söylüyor.Sonra kamera tekrar Bella'ya dönüyor.O kablo bu sefer Bella'nın saçlarına doğru duruyor.O arada Bella'nın kıpırdaması imkansız peki boru nasıl yer değiştiriyor...

Hadi arkadaşlar 3'ünü yazdım kaldı 39 tane..Bulalım hemen
ben şeye dikkat etmiştim biz vejeteryanız diyo biyerde onun öncesinde ıslanıyorlar bi köşede oturmuşlardı üstleri tamamen sırılsıklamdı sonra aniden kurudular ve üzerindeki kıyafetler tamamen farklıydı ve başka biyerde duruyolardıIcon_lol
Herkes bazı hataları fark etmiş ve yazmış,bende son izlediğimde dikkatimi şeken hataları kenara not almıştım. Bakalım kaç tanesini bulabilmişim

-Hepinizin fark ettiği gibi hastanedeyken burnunda yeri bür tülü sabit olmayan o meşhur boru.

-Yine hastanede Edward'ı ilk uyurken gösterdiğinde yastık ile tablonun arasında kafası tabloya doğru uyuyor ve örtü yastığın altında, sonra uzak çekimde yastığın üzerinde örtü var ve Edward tablonun altında kalacak şekilde kafası ise aksi yönde lambaya doğru uyuyor. 3. kez Edward'ı uyurken gösterdiğinde yine tablo ve yastık arasında başı lambaya doğru uyuyor görünüyor ve yine yastığın üzerinde örtü yok, 4. kez gösterdiğinde ise yastığın üzerinde örtü var ve Edward tablonun altında kalacak şekilde kafası ise aksi yönde lambaya doğru uyuyor. 5.sinde ise yastığın üzerinde örtü olmadığı,yastık ve tablonun arasında uyuduğu sahne var ve bu şekilde uyanıyor Edward.

Yani bu bölümde uzak ve yakın çekim yapılmış yalnız aradaki bazı şeylere(yastık ve örtünün duruşu,edward'ın tam olarak oturduğu yer) pek dikkat edilmemiş.

-Hani şu kitabın kapak fotosu var ya avuç içindeki yasak elma,hemen filmdeki o sahneye gelelim. Öncesinde Bella normal arkadaşlarının olduğu masaya geliyor bu sırada La Push'a gerçekleştirilcek gezi konuşuluyor.Bella Eric'e geleceğini söylerken önündeki salatadan bir salatalık dilimi alıyor ve yiyor.Sonra Bella'yı kendisine salata tabağı hazırlarken buluyoruz(ki bu tabak biraz önce içinden salatalık dilimi aldığı tabağa çok benziyor) hatta yanıbaşında Edward'ın sesini duyunca yasak elmayı düşürüyor ve kitap kapağını görüyoruz

-Tabi bu sahnenin devamında Bella salatasını hazırlarken Edward'ı salata büfesine kolu aracılığıyla yaslandığını görüyoruz ve birde bakıyoruz Edward'ın koltukaltı terlemiş Eee şimdi bu bir vampirde görülebilecek birşey mi ben çözemedim?

-Araba kazası sahnesinde Bella'nın saçları ilk önce montunun içinde görünüyor daha sonra Edward onu kurtardıktan sonra bakıştıkları anda Bella'nın saçları dışarıda.

-Edward'ın vampir olduğuna emin olduktan sonra ormana yüzleşmek için yürürken Edward onu takip ediyor ve montunun omzundaki o parçaları düğmeli ama sonra Bella'ya ne olduğunu söylemesini istediği sahnede o parçalar açık.

-Edward vücudundaki değişimi göstermek için gömleğinin düğmelerini açıyor tamam,ama sonra düğmelerini ne ara kapatıyor.Bir kopukluk var çünkü hemen devamındaki sahnede gömleğinin düğmeleri iliklenmiş.

-Beni en çok rahatsız eden sahne.Edward Bella ile durumu hakkında yüzleşmeye başladığı sahnelerde bir ağaca çıkıyor, Bella'da o ağaca doğru yaklaşıyor. Bella'nın 'ilk tanıştığımızda benden neden o kadar nefret ettin' diye sorduğu an çok yakınlar birbirlerine ve edward iki yanındaki dallardan destek alıyor ve olabildiğince öne doğru eğik. Hemen bir sonraki uzak çekimde aralarında kocaman bir mesafe olduğu ve Edward'ın ilk sahneye göre daha dik bir pozisyonda olduğu görünüyor. Sonraki yakın çekime geçince aslında ilk Bella'nın soru sorduğu yakın çekim görüntüsü devam ediyor(Birbirlerine çok yakınlar ve Edward Bella'ya doğru eğik)

-Beyzbol oynamaya gittikleri arabanın her iki yanındada çamur kaplı, ama sonra Bella'yı James'ten kaçırmak için bindiklerinde araba tertemiz.

-Charlie ayak izini bulduktan sonra Bella'yla yemek yerken arkadaşlarına iz bulduklarını ve batıya doğru gittiği için diğer kasabanın şefinin ilgileneceğini söylüyor ama beyzbol oynarken Cullen'ların karşısına çıkan Victoria 'peşimizdelerdi ama onları doğuya yönlendirdik' diyor.

-Edward'ın tekmesiyle uçan James'in üzerine düşüp kırdığı ayna hemen hemen balkonun altında.Hemen ardından James Edward'ı yakalayıp kucağındaki Bella'yla beraber fırlattığı sahnede Bella neredeyse balo salonon öbür ucuna kadar yuvarlanıyor ve orda ayna parçalarının üzerine düşüyor. Yani aynaların kırıldığı yer ile Bella'nın bu kırıkların üzerine düştüğü yer benim gözlemlediğim kadarıyla aynı değil.

Son olarak şu Bella'nın vampir konuşmasını yapmak için ormana yürüken çanta var sırtında hepiniz fark etmişssiniz.ama dikkatli izlerseniz Bella konuşcağı yere gelince omzundaki çantayı yere bırakıyor ve sisten dolayı net görünmüyor, Edward çantanın yanından geçiyor.

Bu arada yukarda ıslandıkları sahneyle ilgili mesaj yazan arkadaşıma cevap olarak şunu söyleyebilirim;orda arkadaşlıklarının ilerleyişini gösteriyorlar.yani dikkat edersen Edward'ın kendilerini anlattığı o sahnelerin her birinde kıyafetleri ve bulundukları ortamlar faklı

Birde Charlie'nin silahını temizlediği sahnede Bella'nın saçı yön değiştirmiş gibi görünmüyor sadece arkasına düşmüş gibi o yüzden bun onu hata saymıyorum

Belki birçoğunuza göre geç bir mesaj ama ben filmi izlemekten yana değildim kitabın tadını alamayacağım için. Ama arkadaşlarımın ısrarlarıyla daha fazla mücadele edemedimve mecburen izledim. Hayal kırıklığı demiyeyim ama bu hatalar ve kitapla olan farklılıklar yüzünden şaşkınım. Haaa ama tabi sorarsanız izlememiş olmayı mı tercih ederdin diye kesinlikle hayır.Aslına bakarsanız kitabı okurken kafamda canlanan Bella,Edward,Alice,Carlisle... tamda filmde oynayan insanlar.Açık sözlülükle söylüyorum kitapları okurken bu karakterleri kimlerin oynadığına dair en ufak bir fikrim yoktu ve hiç araştırmamıştım.Keşke ilk kitabı okuduktan sonra filmi izleseydim ve okumaya öyle devam etseydim dediğim anda kitabı ve filmi sil baştan alıcam,bahsettiğim şekilde gideceğim.

Herkese iyi seyirler
İLqinç.
Ben fiLmi izLerken Edwardımın etkisinde oLduğumdan faRketmemişim. 0330Tender
p.i sağol tatlım.Kiss
(18-11-2009 14:38:48 PM)BöJek* demiş ki: [ -> ]
İLqinç.
Ben fiLmi izLerken Edwardımın etkisinde oLduğumdan faRketmemişim. 0330Tender
p.i sağol tatlım.Kiss
Aynen Aşkıncım
payLasım için sağoL canım Ben bunLara pek dikkat etmemiştim izLerken Turned
Sayfa: 1 2
Referans URL